Selecteer een pagina

Hallo, fondsenwervers van Nederland!

Mijn naam is Marijke Blom. In een vorig leven was ik subsidieadviseur bij Kunstbalie, het kennisinstituut voor kunsteducatie en amateurkunst van de provincie Noord-Brabant, tegenwoordig bekend als Kunstloc.

Bij Kunstbalie was ik één van de subsidie-adviseurs die de provinciale subsidieregelingen voor amateurkunst en cultuureducatie uitvoerden. Allerlei aanvragen van mensen zoals jullie kwamen op mijn bureau, om ze te beoordelen en samen te vatten voor onze onafhankelijke, deskundige adviescommissies. Ik kan je dus precies vertellen waar de adviseurs van vermogensfondsen en subsidieloketten op letten als ze jouw aanvraag beoordelen. Toen ‘mijn’ subsidieregelingen werden afgeschaft, besloot ik om aan de andere kant van de tafel te gaan zitten. Nu help ik allerlei opdrachtgevers met hun fondsenwerving en leer ik anderen om dat ook te kunnen.

In het dagelijks leven ben ik getrouwd, heb drie (jong)volwassen kinderen en een kat. Ik woon in de buurt van Eindhoven.

Wat doe ik zelf?

Bij Kunstbalie was ik één van de subsidie-adviseurs die de provinciale subsidieregelingen voor amateurkunst en cultuureducatie uitvoerden. Alle  aanvragen van mensen zoals jullie kwamen op mijn bureau, om ze te beoordelen en samen te vatten voor onze onafhankelijke, deskundige  adviescommissies. Ik kan je dus precies vertellen waar de adviseurs van vermogensfondsen en subsidieloketten op letten als ze jouw aanvraag beoordelen. Toen ‘mijn’ subsidieregelingen werden afgeschaft, besloot ik om aan de andere kant van de tafel te gaan zitten. Nu vind ik geld voor allerlei opdrachtgevers en leer ik anderen om dat ook te kunnen. Met Fondsenwervendoejezo geef ik antwoord op allerlei vragen waar je tegenaan kunt lopen als je op zoek gaat naar geld voor je stichting of vereniging. Het cursusaanbod en het aantal filmpjes en blogs is nu nog bescheiden, maar gaat groeien.